Kõrvitsas küpsetatud risoto

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine

Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.

Koostisosad

  • Kõrvits
     2 kg
  • Sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Ingver
     30 g
  • Või
     50 g
  • Risoto riis
     250 g
  • Kurkum
     2 tl
  • Meresool
     1.5 tl
  • Valge kui vein
     125 ml
  • Köögivilja puljong
     500 ml
  • Parmesan
     90 g
  • Kõrvitsa seemned
     50 g
  • Maitsestama kohupiim
     200 g
  • Oliivõli
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kõigepealt pese kõrvits ning seejärel lõika kõrvitsalt tema kuppel, eemalda kõrvitsa sisu ning seemned.

Puhasta ja haki küüslauk ning ingver.

Eelkuumuta ahi 200 °C juurde.

Lisa pannile oliivõli ning või.

Lisa pannile hakitud sibul, küüslauk ja ingver ning prae koostisosad klaasjaks.

Lisa risoto riis ning kuumuta 3 minutit.

Lisa 2 tls kurkumi ning 1 tls meresoola.

Lisa valge vein ning sega massi aegajalt.

Lisa vähehaaval puljong.

Kui riis on poolküps ning krõmpsub õrnalt, lisa riivitud parmesan.

Vala risoto ettevalmistatud kõrvitsasse ning aseta eelkuumutatud ahju 45 minutiks.

Rösti pannil kõrvitsa ning seedermänni seemned. Kui seemned on saavutanud meeldiva rösti, lisa veidi soola ning oliivõli. Sega läbi ning kalla kaussi jahtuma.

Prae pannil väheses õlis salvei lehed krõbedaks. Tõsta salvei paberile nõrguma.

Tõsta kõrvits ahjust ning sega kõrvitsa sees olev viljaliha risotoga segamini.

Serveeri kohupiima, seemnete ning salveiga.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine

Kapsasupp

45min • Keskmine