Kõrvitsanuudlid
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Muskaatkõrvits1 kg
-
Õli3 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Enamik veidi tahkemaid köögivilju sobib suurepäraselt „roheliste“ nuudlite valmistamiseks. Nüüd on käes keegelkõrvitsa kord. Rösti kõrvitsanuudlid ja sega salatisse – või paku kõrvalroana linnuliha, kala, liha või taimse toidu kõrvale.
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Koori kõrvits, poolita ning eemalda südamik. Lõika pikuti pikad kangid ja pane need köögiviljadele mõeldud spagetimasinasse.
Pane spagetid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda peale õli. Lisa soola ja pipart.
Pane ahju keskele siinile umbes 10 minutiks.
Sega kõrvitsanuudlid salatisse või söö kõrvalroana.