Koostisosad
-
Kõrvitsapüree200 ml
-
Mandlijook100 ml
-
Pohlad100 g
-
Mesi1 tl
-
Kaneel0.5 tl
-
Kardemonmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kui oled kõrvitsapüree varem valmis teinud, valmib see smuuti hommikul kiiremini, kui telepurgis jõuab kõlada ilmateade. Mis seal ilmateates ikka uudist, vihm ja tuul vaheldumisi. Smuutikannus ootab sind aga kirgas oranž kõhutäis, mis pungil kõrvitsa karoteenist ja pohlade C-vitamiinist.
Tõsta kõik koostisosad kannmikserisse ja surista ühtlaselt siidiseks smuutiks. Kui vähendad mandlipiima kogust poole võrra, saad paksema smuuti, mida saab ka kausist lusikaga süüa. Sel juhul kata smuutikausi pind röstitud kõrvitsaseemnete, viimaste metsamarjade või hoopis esimeste hurmaaviiludega – nii naudid eriti toekat hommikueinet.