Koostisosad
Tassikoogid
-
Kõrvitsapüree200 g
-
Muna2 tk
-
Hapukoor Rimi50 g
-
Pruun suhkur100 g
-
Rapsiõli100 ml
-
Nisujahu275 g
-
Sool0.25 dl
-
Küpsetuspulber2 tl
-
Kaneel1.5 tl
Kreem
-
Vahukoor Rimi200 ml
-
Mascarpone250 g
-
Kõrvitsapüree100 g
-
Suhkur1 g
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Kaneel1 tl
Kate
-
Mesi1 spl
-
Pähklisegu100 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Vahusta munad koos suhkruga.
Lisa hulka kõrvitsapüree, hapukoor ja õli.
Sega omavahel kuivained, lisa teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks.
Jaga tainas paberiga vooderdatud muffinipesadesse.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Lase jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta omavahel mascarpone, koor ja suhkrud.
Lõpuks lisa kõrvitsapüree ja kaneel ning vahusta veel korra läbi.
Haki pähklid väiksemateks tükkideks, rösti neid kuival ja kuumal pannil 5–6 minutit.
Sega hulka mesi, kuumuta veel mõni minut.
Lase segul jahtuda.
Kata koogikesed kreemiga ja puista peale pähklisegu.