Kõrvitsa-mascarpone tassikoogid

  • Küpsetusaeg: 1h 45min
  • Keskmine
Kõrvitsa-mascarpone tassikoogid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Tassikoogid

  • Kõrvitsapüree
     200 g
  • Muna
     2 tk
  • Hapukoor Rimi
     50 g
  • Pruun suhkur
     100 g
  • Rapsiõli
     100 ml
  • Nisujahu
     275 g
  • Sool
     0.25 dl
  • Küpsetuspulber
     2 tl
  • Kaneel
     1.5 tl

Kreem

  • Vahukoor Rimi
     200 ml
  • Mascarpone
     250 g
  • Kõrvitsapüree
     100 g
  • Suhkur
     1 g
  • Vanillisuhkur
     2 tl
  • Kaneel
     1 tl

Kate

  • Mesi
     1 spl
  • Pähklisegu
     100 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Vahusta munad koos suhkruga.

Lisa hulka kõrvitsapüree, hapukoor ja õli.

Sega omavahel kuivained, lisa teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks.

Jaga tainas paberiga vooderdatud muffinipesadesse.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Lase jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta omavahel mascarpone, koor ja suhkrud.

Lõpuks lisa kõrvitsapüree ja kaneel ning vahusta veel korra läbi.

Haki pähklid väiksemateks tükkideks, rösti neid kuival ja kuumal pannil 5–6 minutit.

Sega hulka mesi, kuumuta veel mõni minut.

Lase segul jahtuda.

Kata koogikesed kreemiga ja puista peale pähklisegu.

Sarnased retseptid

Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine