Koostisosad
-
Muskaatkõrvits500 g
-
Kikerherned1 pakk (-i)
-
Spinat2 peotäis (-t)
-
Kookospiim400 ml
-
Ingver0.5 tl
-
Kurkum1 tl
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Soolmaitse järgi
-
Kookosõlikuumutamiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See roog peab sügisese värviküllusega kindlameelset kahekõnet. Kõrvitsa kirgast kollast täiendab niisama kuldne kurkum, neile sekundeerib värskusest pakatav erkroheline spinat. Kollase ja rohelise dueti varjus valmistub kõhtu täitma tagasihoidlik kikerhernes ning kõik selle seob toitvaks tervikuks rammus kookospiim. Silmarõõm missugune!
Puhasta ja haki peeneks nii ingver, kurkum, küüslauk kui ka tšilli. Koori kõrvits ja haki 1 x 1 cm kuubikuteks.
Kuumuta maitseviljad sügaval pannil kookosõlis tasasel kuumusel läbi. Lisa kõrvitsakuubikud ja prae kergelt läbi. Lisa kurnatud ja loputatud kikerherned ning kookospiim. Maitsesta soolaga, jäta kuni 15 minutiks tasaselt podisema.
Kui kõrvits on pehme ja kookospiim kergelt kokku keenud, lisa spinat ning kuumuta veel kord läbi.
Naudi niisama või kausitäie koheva keeduriisi peal.