Kõrvitsa-aioli rosmariiniga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kõrvits Hokkaido500 g
-
Rosmariin1 tl
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Oliiviõli2 spl
-
Munakollane1 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Hokkaido, ushiki kuri, muskaat – on palju põnevaid kõrvitsasorte, mis väärivad proovimist. Kergelt magusa, pehme maitsega kõrvits sobib suurepäraselt kombineerimiseks võimsate maitsetega, näiteks rosmariini ja küüslauguga, nagu siinses kõrvitsa-aioli’s. Pealekauba tuleb aioli vähem rasvasem, kuid tugevama maitsega.
Koori kõrvits, lõika väiksemateks tükkideks ja keeda soolases vees pehmeks. Vala vesi ära ja lase kõrvitsal korralikult jahtuda.
Nopi rosmariinilt lehed ära ja haki peeneks, pressi küüslauk puruks ning mikserda kõik koostisosad koos kõrvitsaga püreeks. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri aioli’t külmalt näiteks praetud köögiviljade, kana või ulukilihaga.