Kõrvits ahjuplaadil

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Kõrvits ahjuplaadil

Koostisosad

  • Muskaatkõrvits
     1.5 kg
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Oliiviõli
     1.5 dl
  • Sool
     1 tl
  • Pipar
     0.5 tl
  • Chorizo
     400 g
  • Lehtkapsas
     200 g
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Röstitud makadaamiapähklid
     1 dl
  • Juust Feta
     150 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küpseta kõrvitsat ahjus chorizo ja lehtkapsaga! Kõrvitsale tuleb lisada makadaamiapähkleid ning murendatud kitse- või fetajuustu. Ahjus ise küpsev toit on laialdane lemmik, see on nii juba ammusest ajast! Lihtsalt valmista koostisosad ette ja pane ahju.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Lõika peegel- või muskaatkõrvits noaga pooleks. Eemalda südamik. Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Purusta küüslauguküüned. Sega kõrvits küüslaugu, 1/2 dl õli, soola ja pipraga.

Aseta viilutatud chorizo plaadile. Pane ahju keskmisele siinile umbes 15 minutiks.

Lõika lehtkapsas väiksemateks tükkideks. Lisa kapsale 1–2 supilusikatäit õli. Võta plaat välja ja lisa lehtkapsas. Pane veel 10 minutiks ahju küpsema.

Lisa kõrvitsale makadaamiapähkleid ning murendatud kitse- või fetajuustu.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne