Koorene köögiviljasupp lõhega

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Koorene köögiviljasupp lõhega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Porgand
     2 tk
  • Õli
     1 spl
  • Kartul
     4 tk
  • Köögivilja puljongikuubik
     2 tk
  • Lõhefilee
     200 g
  • Brokoli
     200 g
  • Vesi
     1.5 l
  • Vahukoor
     2 dl
  • Sool
      Vajadusel
  • Till
      Serveerimiseks
  • Murulauk
      Serveerimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Vaid hakkimise vaev ning maitsev ja tervislik supp on laual kõigest poole tunniga. Vahel kipuvad lapsed kalatoitudega pirtsutama ning seda eriti siis, kui toidus on tunda tugevat kalalõhna. Selles supis on küll kala sees, kuid kuna lõhekuubikud on lisatud köögiviljasupile lõppjärgus, siis kala maitse ja lõhn pole domineerivad. Kasuta mahedaid puljongikuubikuid, millele pole lisatud naatriumglutamaati (E621). Lisatud koor teeb supi siidiseks.

 

Koori porgandid ja kartulid ning lõika suupärasteks tükkideks
Pese tükeldatud kartulid sõelal, et eralduks lahtine tärklis
Eemalda lõhefileelt nahk ja haki filee kuubikuteks
Tükelda brokoli suupärasteks õisikuteks (kasuta supis vaid õisiku osa)
Nirista kuumutatud potti veidi õli ja lisa tükeldatud porgandid
Sega pidevalt paar minutit kuid ära pruunista
Lisa puljongikuubikud ja vesi ning kohe ka tükeldatud kartulid
Keeda suppi kuni kartul ja porgand on peaaegu küpsed
Nüüd lisa brokoli, oluline on seda mitte päris pehmeks keeta
Viimasena pane sisse tükeldatud lõhefilee kuubikud ja rõõsk koor ning keeda suppi veel mõni minut
Vajaduse korral lisa veidi soola, kui puljongikuubikutes polnud seda piisavalt
Serveerides maitsesta suppi tilli ja murulauguga. Murulauk on mahedamaitselisem kui sibulapealsed ja seda saab hakkida väga peenikeselt, mistõttu sobib see ka lastele mõeldud toitudesse

Sarnased retseptid

Grillitud kuldmerikoger

20min • Keskmine

Ahjulõhe köögiviljadega

35min • Keskmine