Köögivilja-timbaalid

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Köögivilja-timbaalid

Koostisosad

Köögivilja-timbaalid

  • Peet
     250 g
  • Kõrvits
     300 g
  • Muna
     2 tk
  • Vahukoor
     1 dl
  • Hapukoor
     1 dl
  • Mädarõigas
     1 spl
  • Porru
     1 tk
  • Sool
     1 tl
  • Salveilehed
     5 tk
  • Tüümian
     1 näpuotsatäis
  • Või
     20 g
  • Õli
     1 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Värvilised köögiviljapüreetornid lisavad lauale pidulikkust ning sobivad kokku laia praevalikuga kalast kana, verivorstide ja sealihani.

Viiluta porru ja kuumuta kiirelt poti põhjas või sees koos hakitud salveilehtedega, kuni porru on veidi pehmenenud.
Lisa puhastatud ja tükeldatud kõrvits ja väike sorts vett, kata kaanega ja hauta madalal kuumusel umbes 15 minuti jooksul pehmeks.
Püreesta saumikseri abil.

Teises kausis püreesta keedetud peet koos mädarõika ja tüümianiga.

Kolmandas kausis klopi kokku munad, sool, vahukoor ja hapukoor.
Jaga saadud segu kaheks ning lisa üks osa peedisegule ja teine kõrvitsale.
Sega korralikult ja vala õliga määritud silikoonist või harilikesse muffinivormidesse või kasuta hoopis ramekine küpsetusvorme.
Tõsta vormid sügavamale ahjuplaadile ning vala sinna sentimeetri-paari jagu vett.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30–40 minutit, kuni täidis on tahenenud.
Lase vormidel veidi jahtuda, seejärel kummuta täidis välja ja tõsta ettevaatlikult serveerimisalusele.
Kaunista õlis krõbedaks praetud salveilehtede ja röstitud kõrvitsaseemnetega ning serveeri.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine