Kokkamise ABC: Kuidas valmistada Caesari, pesto ja salsa kastet?
-
Küpsetusaeg: 10min
-
Lihtne
Koostisosad
Caesari kaste
-
Muna/munakollane1 tk
-
Anšoovis4 tk
-
Worcestershire’i kaste1 tls
-
Küüslauguküüs1 tk
-
Sidrunimahl1 spl
-
Dijoni sinep1 tls
-
Õli1 dl
-
Sool
-
Suhkur
-
Pipar
Pestokaste
-
Basiilik2 pakk (-i)
-
Küüslauguküüs2 tk
-
Seedriseemned röstitud50 g
-
Külmpressitud oliiviõli1 dl
-
Parmesani või pecorino juust50 g
-
Sool
Tomatisalsa
-
Tomat300 g
-
Tšillipipar või jalapeno, hakituna1 tk
-
Punane sibul1 tk
-
Küüslauguküüs2 tk
-
Laimimahl1 tk
-
Koriander värske1 peotäis (-t)
-
Oliiviõli1 spl
-
Sool
-
Pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kas sina eelistad ka kastmeid osta poest? Paljud arvavad ekslikult, et kastmete valmistamine on keeruline, kuid tegelikkuses see nii ei ole ning ka tulemus on märksa maitsvam kui valmiskastmete puhul. Aitame sul viia oma kokandusoskused uuele tasemele ning oleme sulle koostanud kolme populaarse kastme valmistamise juhendi.
Oled valmis? Asu aga kokkama.
Caesari Kaste
Tõsta kõik kastme ained saumikseri kannu.
Pestokaste
Tõsta basiilikulehed, tükeldatud küüslauk ja kergelt röstitud piiniaseemned purustajas või köögikombainis koos õliga tükiliseks massiks. Ära üle peenesta, tulemus ei tohiks päris pasta olla.
Tomatisalsa
Tomatisalsa valmistamiseks lõika esmalt tomatid väiksemateks kuubikuteks