Kohvi ja sinepiga paneeritud sink sibulaga siirupivinegretis
-
Küpsetusaeg: 1h 15min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Ahjusink3 kg
Paneering
-
Vesi1 spl
-
Suhkrusiirup tume1 spl
-
Lahustuv kohv Rimi2 spl
-
Munakollane1 tk
-
Magus sinep1 dl
-
Leivapuru3 g
Singile puistamiseks
-
Maisitärklis1 g
-
Leivapuru0.5 dl
Siirupivinegrett
-
Suhkrusiirup tume2 spl
-
Punase veini äädikas0.5 dl
-
Rapsiõli0.5 dl
-
Nelk1 g
-
Jahvatatud must piparmaitse järgi
Sibul
-
Sibul punane4 tk
-
Koor1 spl
-
Rapsiõli1 spl
-
Soolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Jõulusingi paneerimine on traditsioon, mida paljud ei taha muuta, kuid nende jaoks, kes julgevad maitsetega katsetada, lööb see retsept jõululaual kindlasti laineid. Lisades paneeringule kohvi, saab sink põneva maitse, mida võimendab veel ka siirupist ja punasest sibulast tehtud vinegrett.
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Paneering: keeda vett, siirupit ja lahustuvat kohvi, kuni on jäänud supilusikatäis vedelikku (16–20 portsjoni jaoks). Lase jahtuda umbes 20 minutit.
Sega keedusegu kokku munakollase, sinepi ja leivapuruga. Lase seista ja paisuda umbes 10 minutit.
Singile puistamiseks: pühi majapidamispaberiga singi pealispind kuivaks ja puista peale maisitärklist, nii paneering püsib singi küljes. Määri sinepisegu singile ja puista leivapuru peale. Paneeri sinki ahjus keskmisel siinil umbes 10 minutit. Lase jahtuda.
Siirupivinegrett: sega kokku vinegreti koostisosad ja maitsesta musta pipraga.
Sibul: koori ja lõika sibul umbes 1 cm paksudeks rõngasteks. Prae või ja õli segus keskmisel kuumusel kuldpruuniks ning maitsesta soolaga. Seejärel sega sibul otse vinegretti, nii imenduvad maitsed kiiremini.
Lõika sink õhukesteks viiludeks ja serveeri sibulaga.