Koostisosad
-
Must leib4 viil (-u)
-
Või30 g
-
Murakamoos200 g
-
35% koor2 dl
-
Kohupiimapasta200 g
-
Suhkur2 g
-
Pruun suhkur2.5 g
-
Kardemonmaitse järgi
-
Vanillsuhkurmaitse järgi
-
Marjad
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kohupiimavaht mesise murakamoosi ja krõbeda leivapuruga on imeline kooslus, mida sobib nautida nii pidupäeval kui ka end sellega argipäeval hellitada.
Valmistada on seda lihtne ja kui parasjagu ei ole murakamoosi käepärast, võid selle asemel kasutada ka pohla-, vaarika- või muud hapukasmagusat moosi.
Valmista esmalt krõbe leivapuru. Selleks riivi või purusta leib köögikombainis. Kuumuta pannil või, prae leivapuru krõbedaks ning lisa suhkur ja kardemon. Tõsta pannilt ära ja jahuta.
Vahusta koor ja kohupiimapasta koos suhkru ja vanillsuhkruga kohevaks vahuks. Tõsta pokaalidesse. Sinna peale säti murakamoos ja puista leivapuru. Kaunista magustoit värskete marjadega.