Koostisosad
Tainas
-
Täisteraspeltajahu300 g
-
Pruun suhkur3 g
-
Soolmaitse järgi
-
Või200 g
-
Muna1 tk
-
Vesinatukene
Täidis
-
Kohupiimapasta300 g
-
Muna1 tk
-
Tärklis2 g
-
Vanillisuhkur1 tl
-
Suhkur3 g
-
Sidrunimahlmaitse järgi
Kate
-
Vaarikad150 g
-
Mustikad100 g
-
Tärklis1 g
-
Suhkur3 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kohupiima-suvemarjapirukased sobivad ideaalsed nädalavahetuse toidulauale! Kutsu lähedased külla ning üllata neid maitsvate pirukatega.
Taina valmistamiseks sega kuivained ja lisa külm või. Haki või noaga peeneks, näpi tainas ühtlaseks. Lisa muna ja külm vesi ning töötle tainas ühtlaseks. Aseta see toidukile sees umbes pooleks tunniks kuni tunniks külma.
Täidiseks sega kohupiim muna, tärklise, vanillsuhkru, suhkru ja sidrunimahlaga. Marjakatte jaoks sega marjad suhkru ja tärklisega.
Tõsta tainas külmkapist välja ja vormi umbes kanamunasuurused pallikesed. Rulli need jahusel pinnal lapikuks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormile. Tõsta iga tainaketta peale 1–2 lusikatäit kohupiimasegu ning lisaks tärklise ja suhkruga segatud marjad. Voldi tainaservad täidise peale.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni tainas on küps ja täidis hakkab kergelt pruunistuma.