Koostisosad
Koostis
-
Leivapuru14 viil (-u)
-
Või75 g
-
Fariinsuhkur2 g
-
Kardemon1 tl
Täidis
-
Ricotta kohupiim500 g
-
Vahukoor200 ml
-
Valge šokolaad300 g
-
Vaarikad150 g
Kaunistamiseks
-
Vaarikadmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Selles retseptis saad ära kasutada koju seisma jäänud leiva. Tort tuleb maitselt kodune ja mahe, välimuselt täitsa uhke ja pidulik. Kui värskeid vaarikaid pole võtta, võib vabalt kasutada külmutatud marju.
Aseta leivaviilud plaadile üksteise kõrvale ja jäta kaheks-kolmeks päevaks tuppa kuivama või kuivata neid ahjus 150 kraadi juures umbes 30 minutit. Jahvata kuivanud leivaviilud köögikombainis ühtlaseks puruks. Prae leivapuru koos või ja suhkruga pannil 7–8 minutit, kuni see muutub mõnusalt krõbedaks. Lisa ka kardemon ja jäta jahtuma.
Täidise jaoks vahusta kohupiim koos koorega kergelt vahtu. Haki valge šokolaad väiksemateks tükkideks ja sulata kuumaveevannil.
Lisa sulanud šokolaad kohupiimasegu hulka ja sega kõik läbi.
Vooderda umbes 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Puista 1/3 leivapurust vormi põhja. Määri peale 1/2 kohupiimakreemist ja lisa mõned vaarikad. Tee samamoodi järgmise kihiga. Kõige peale jäägu leivapurukiht.
Kaunista kook vaarikatega ja lase paarkolm tundi külmkapis seista, kuni kook taheneb. Serveeri!