Koostisosad
Besee
-
Munavalge7 tk
-
Suhkur320 g
-
Maisitärklis1.5 tl
-
Mandlilaastud50 g
-
Sool1 näpuotsatäis
Täidis
-
Rabarber250 g
-
Suhkur1 tl
-
Kaneel0.5 tl
-
Vahukoor200 ml
-
Toorjuust100 g
-
Vaniljesuhkur2 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Proovi magusat ning kohevat beseerulli, mida täiustab rabarberi hapukas maitse. Besee valmistamisel veendu, et munavalge vahustamisel ei satuks munavalge massi tilkagi munakollast. Munakollane takistab munavalgel muutuda pehmeks, kuid samas tugevaks vahuks.
Vahusta toasoojad munavalged näpuotsatäie soolaga, kuni hakkavad tekkima kerged vahutipud.
Jätka vahustamist ja lisa järk-järgult suhkur.
Vahusta, kuni saad tugeva vahu ja lisa lõpuks maisitärklis.
Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ning määri beseevaht umbes 2 cm paksusena ühtlaselt plaadile.
Puista peale mandlilaastud.
Küpseta beseed 170-kraadises ahjus 20 minutit.
Tõsta välja jahtuma.
Puhasta ja lõika rabarber väikesteks tükkideks.
Hauta rabarberitükke vähese vee, suhkru ja kaneeliga, kuni need on pehmed.
Lase rabarberisegul jahtuda.
Kui besee on jahtunud, tõsta see tagurpidi teise küpsetuspaberi peale ja eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber, mille peal besee küpses.
Vahusta omavahel vahukoor, toorjuust ja vanillsuhkur.
Määri kreem besee peale ühtlaselt laiali ning kreemi peale rabarberimoos.
Keera beseeplaat laiemast otsast ettevaatlikult rulli ja kaunista.
Enne serveerimist võiksid lasta rullil veel tunni külmas seista.