Kodus valmistatud tomatikaste
-
Küpsetusaeg: 1h 25min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Oliiviõli2 spl
-
Tomat400 g
-
Sool1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tõeliselt hea kreemja ja rikkaliku koduse tomatikastme valmistamiseks kulub veidi aega, kuid vaja läheb ainult nelja koostisosa: küüslauku, terveid konserveeritud tomateid, õli ja soola. Lisa soola vastavalt maitsele ning sul on olemas ideaalne baaskaste paljude erinevate pastaroogade jaoks.
Prae küüslauguküüned oliiviõlis keskmisel kuumusel, kuni need saavad kuldpruuni värvuse.
Lisa konserveeritud tomatid ja keeda kaane all madalal kuumusel u 1 tund. Sega aeg-ajalt. Tomatikaste on siis valmis, kui sellel on kreemjas konsistents. Lisa soola.