Koostisosad
-
Kinoa200 g
-
Paprika2 tk
-
Suvikõrvits1 tk
-
Päikesekuivatatud tomatid õlis50 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Soolnäpuotsatäis
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Vahelduseks pastale, riisile ja tatrale sobib toidulauda rikastama kinoa ehk Tšiili hanemalts. Poest võib leida nii kollast kui ka punast kinoad, viimane on tugevakoelisem ning klapib hästi salatitesse või hautistesse. Lisaks võib kinoad kasutada suppides ja süüa seda pudruna. Kinoa on gluteenivaba, mistõttu passib see hästi ka nende toidulauale, kes gluteeni väldivad.
Esmalt keeda meelepärane kinoa. Enne keetmist tuleb see pesta sõelal ning lisada vett potti umbes poole rohkem kui toorainet. Oluline on kinoad mitte üle keeta, vaid jätta veidi krõmpsuvaks. Keeda madalal kuumusel kuni vesi on aurustunud ja kinoa jääb sõmer. Olenevalt sordist keeb kinoa umbes 10–13 minutit (kollane vähem, punane kauem)
Lõpuks kalla potti keedetud kinoa, maitsesta vähese soolaga ja sega kõik läbi