Kinoa- ja amarandijahust tagliatelle kirsstomatitega
-
Küpsetusaeg: 40min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Kinoajahu Rimi80 g
-
Amarandi jahu Rimi80 g
-
Maisitärklis40 g
-
Sool0.5 tl
-
Muna2 tk
-
Oliiviõli Extra Light Rimi50 ml
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Tšillipipar0.5 tk
-
Basiilik1 peotäis (-t)
-
Kirsstomatid250 g
-
Juust Parmigiano40 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pastataina valmistamiseks segage kokku kõik taina koostisosad ja sõtkuge korralikult. Mässige tainas köögikilesse ja asetage külmikusse vähemalt 20 minutiks.
Rullige tainas võimalikult õhukeseks ja lõigake sellest soovitud kujuga ribad.
Asetage kirsstomatid vette ja pigistage nii, et tomatid puruneksid ja seemned tuleksid välja. Pasta jaoks ei ole seemneid vaja.
Hakkige küüslauk peeneks või purustage see küüslaugupressiga.
Pange pann tulele. Ajage potis vesi keema.
Valage pannile õli, lisage basiilik ja küüslauk ning laske need särisema.
Lisage peeneks hakitud tšilli ja kirsstomatid. Ettevaatust, õli võib pritsida!
Hautage segu pannil u 2 minutit. Samal ajal pange pasta keema. Keevas vees valmib värske pasta juba 30 sekundiga.
Tõstke valmis pasta pannile ja lisage segades rikkalikult riivitud parmesani või muud kõva juustu.
Serveerige kohe, lisades taldrikusse (soovi korral) veel juustu.