Kiluleib hernekreemi ja munaga

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne
Kiluleib hernekreemi ja munaga

Koostisosad

  • Külmutatud herned
     1 pakk
  • Toorjuust
     1 pakk
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Hernevõrsed
      kaunistamiseks
  • Vürtsikilu
     1 pakk (-i)
  • Muna
     1 pakk (-i)
  • Leib
     1 pakk (-i)

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kodumaa sünnipäev on alati tähistamist ja pidulauda väärt tähtpäev. Pilkupüüdev ja värvikirev suupistelaud ei ole tegelikult ülejõu käiv või liialt aega nõudev ettevõtmine, kui kasutada nutikaid ideid ja Rimis saadaolevaid valmistooteid. Erinevaid valmistooteid kokku kombineerides saad lihtsa vaevaga efektse ja igati pidupäeva väärilise suupistelaua vaid loetud minutite jooksul valmistada.

 

Pidulaual on must leib kindlasti omal kohal ja kiluleibadeta sel päeval ei saa. Tavapärase kiluleiva võid muuta pilkupüüdvamaks ja ka maitsvamaks, kui kasutad mustal leival kilu all hernekreemi. Seda on lihtne valmistada, keeda lihtsalt sügavkülmutatud herneid soolaga maitsestatud vees mõned minutid, kurna ja töötle siis koos toorjuustuga kreemiks. Selline heleroheline ja magusa maitsenüansiga kreem lisab pidulauale nii värvi kui sobib ka maitselt imehästi kilu vürtsikat soolast maitset mahendama. Lihtne ja toimiv!

Valmista hernekreem. Selleks keeda sügavkülmutatud või värskeid herneid soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit ja jahuta siis külma vee all. Tõsta herned purustajasse ja lisa toasooja toorjuustu. Maitsesta soola ja pipraga. Töötle ühtlaseks kreemiks.
Tõsta hernekreemi mustale leivale.
Aseta sinna peale vürtsikilu ja viil keedetud muna.
Viimistle hernevõrsetega.

Sarnased retseptid