Kiluleib hernekreemi ja munaga
-
Küpsetusaeg: 20min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Külmutatud herned1 pakk
-
Toorjuust1 pakk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Hernevõrsedkaunistamiseks
-
Vürtsikilu1 pakk (-i)
-
Muna1 pakk (-i)
-
Leib1 pakk (-i)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kodumaa sünnipäev on alati tähistamist ja pidulauda väärt tähtpäev. Pilkupüüdev ja värvikirev suupistelaud ei ole tegelikult ülejõu käiv või liialt aega nõudev ettevõtmine, kui kasutada nutikaid ideid ja Rimis saadaolevaid valmistooteid. Erinevaid valmistooteid kokku kombineerides saad lihtsa vaevaga efektse ja igati pidupäeva väärilise suupistelaua vaid loetud minutite jooksul valmistada.
Pidulaual on must leib kindlasti omal kohal ja kiluleibadeta sel päeval ei saa. Tavapärase kiluleiva võid muuta pilkupüüdvamaks ja ka maitsvamaks, kui kasutad mustal leival kilu all hernekreemi. Seda on lihtne valmistada, keeda lihtsalt sügavkülmutatud herneid soolaga maitsestatud vees mõned minutid, kurna ja töötle siis koos toorjuustuga kreemiks. Selline heleroheline ja magusa maitsenüansiga kreem lisab pidulauale nii värvi kui sobib ka maitselt imehästi kilu vürtsikat soolast maitset mahendama. Lihtne ja toimiv!