Kilttursk sibula-confit ja tomatiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kartul900 g
-
Rapsiõli1 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
Sibula-confit
-
Sibul2 tk
-
Sibul punane2 tk
-
Või50 g
-
Rapsiõli2 spl
-
Tüümian1 tl
-
Punane vein1 dl
-
Vesi0.5 dl
-
Valge veiniäädikas1 tl
-
Kirsstomatid125 g
-
Kilttursa filee600 g
Serveerimiseks
-
Salatilehedmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kilttursk on eriti hea maitsega tursk. Sobib suurepäraselt kalapihvina, rammusates hautistes või nagu siin ahjupraetuna maitsvate lisadega. Eriti pidulik on kilttursk koos sibula-confit‘ ja kirsstomatitega. Värske roog, mis sobib tervele perele.
Sulata tursafilee (eelistatult kilttursk) üles, kui see on külmutatud.
Pane ahi soojenema 225 kraadile ja pane ahjuplaat sisse.
Sega kausis kokku kartulid ja õli ning maitsesta soola ja pipraga. Kalla soojale ahjuplaadile ja oota, kuni kartulid on küpsenud.
Sibula-confit: koori ja haki sibul. Prae sibulad võis ja õlis keskmisel tulel laias kastrulis, kuni need on pehmed ja pruunid, st umbes 10 minutit. Sega aeg-ajalt. Maitsesta soolaga. Prae umbes 25 minutit, kuni see on pehme ja pruunjas-kuldne.
Lisa tüümian, vein, vesi ja äädikas ning keeda umbes 5 minutit, kuni peaaegu kõik vedelik on ära auranud. Poolita tomatid ja sega sibulaga kokku. Maitsesta tahtmisel soolaga.
Lõika kala tükkideks, pane ahjukindlasse vormi ja maitsesta soolaga. Kalla sibulasegu peale ja pane vorm ahju umbes 15 minutiks, kuni kala on läbiküpsetatud.
Serveerimiseks: serveeri kala koos küpsetatud kartuli ja salatiga.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.