Kikerhernesupp karaskiga
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Supp
-
Sibul2 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Ingverjupike
-
Kurkum1 tl
-
Vürtsköömnednäpuots
-
Tšillihelbed
-
Kikerherned1 pakk (-i)
-
Purustatud tomatid1 pakk (-i)
-
Beebispinat2 peotäis (-t)
-
Sool
-
Pipar
-
Petersellmaitsestamiseks
-
Kookosrasv
Karask
-
Munad1 tk
-
Odrajahu Veski Mati3 dl
-
Nisujahu1 dl
-
Sooda0.5 tl
-
Keefir4 dl
-
Või2 spl
-
Köömned1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Taimne kikerhernesupp on tuulise ja pisut vastiku ilma toit, mis lööb põsed hoobilt õhetama. Supp sobib hästi vastlapäeval asendama traditsioonilist hernesuppi. Eriti rahvusliku meki jaoks valmista kõrvale ka karask.
Hele-Mai Alamaa ehk Metsaköök julgustab kõiki minema loodusesse kokkama. Õues toimetades soovitab ta kodus teha korralik eeltöö, kõik koorimised ja hakkimised enne ära teha, siis ei hakka käed külmetama. Lisaks soovitab ta karaski samuti kodus valmistada ning metsa kaasa haarates seda võiga praadida – nii lisandub imeline karamelline mekk.
Head õues kokkamist!