Koostisosad
-
Muna9 tk
-
Pankokatmiseks
Kasukas
-
Kikerherned400 g
-
Nisujahu2 g
-
Koriander1 peotäis (-t)
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Vürtsköömen1 tl
-
Jahvatatud koriander1 tl
-
Jahvatatud paprika1 tl
-
Meresool1 tl
-
Cayenne pipar0.5 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kevadilmad on teinekord nii tujukad, et kerge tuulemantli asemel tõmbaks hea meelega uuesti kasuka selga. Isegi munadele! Keedumunad võib riietada brittide kombel traditsioonilisse hakklihasegusse, kuid võib ka massida viimase moe kohaselt vürtsikasse kikerhernekuube. Kikerhernekasuka vürtsid mõjuvad tusasele ilmale niisama tõhus-tõrjuvalt nagu soolakiht jäistele tänavatele.
Aseta munad keevasse vette, keeda 8 minutit. Jahuta ja koori.
Haki küüslauk ja koriander, kurna kikerherned vedelikust ning püreesta kõik taina koostisosad koos ühe munaga ühtlaseks massiks. Kalla sügavale pannile 2–3 cm ulatuses õli ja kuumuta see praadimisvalmiks.
Pane panni kõrvale ootele üks suurem praetaldrik ning selle peale kaks-kolm kihti köögipaberit.
Jaga tainas kaheksaks pallikeseks. Suru üks pallike peos lamedaks ja aseta selle keskele keedetud muna. Mätsi tainas ettevaatlikult muna ümber kokku ning kata päts igast küljest riivsaia või Pankoga.
Tee valmis neli pätsi ja prae need ettevaatlikult keerates õlis kuldpruuniks.
Tõsta pätsid köögipaberile liigsest õlist nõrguma ning prae valmis järgmised pätsikesed.
Serveeri kikerhernekasukas mune värske salati ja jogurtikastmega.