Koostisosad
Koostis
-
I love Eco kookosõli2 spl
-
Keskmine sibul, hakitud2 tk
-
Tomatipüree I love Eco400 g
-
Kikerhernes400 g
-
Kookospiim400 g
-
Külmutatud spinat3.5 peotäis (-t)
-
Meresool
-
Jahvatatud must pipar
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Garam masala maitseaine1.5 spl
-
Karri1 tl
-
Jahvatatud vürtsköömned0.25 tl
-
Kookoshelbed2 tl
-
Laim1 tk
-
Pruun riis1 klaasi
-
Vesi2 klaasi
-
Koriander
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See retsept on lihtne ja tasakaalustatud! Iga päev tuleb jälgida, et sööd vähemalt 3 peotäit erinevat värvi köögivilju. Selles kikerherne paja retseptis on kolm köögivilja portsjonit olemas aga võid lisada veel. Näiteks võid siia lisada ükskõik milliseid kaunvilju või külmutatud köögivilju.
Peale selle on kikerherned head taimse valgu allikad. Kikerherneid hinnatakse aina enam, sest need sisaldavad väärikas koguses taimset valku – 16-30%. Valgud osalevad peaaegu kõigis organismis toimuvates protsessides, aidates tugevdada immuunsüsteemi. Valgud on vajalikud organismi kasvuks ja antikehade tootmiseks, samuti transpordivad valgud teisi molekule, vastutavad rakuliikumise eest ning kannavad üle närviimpulsse.
Punase riisi keetmine võtab kauem aega kui tavalise valge riisi. Kui pole mahti oodata nii pikalt siis on hea trikk punast riisi enne keetmist leotada. Potis keeda riisi - 1 osa riisi ja 2 osa vett.
Võta keskmise suurusega paksu põhjaga pott ja lisa juba sooja potti kookosõli. Seejärel hakitud sibul ja tomatipüree. Maitsesta meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Jätka kuumutamist madalal tulel umbes 6 minutit.
Lisa kikerherned ja peeneks hakitud küüslauk, garam masala maitseaine, karri maitseaine ja vürtsköömned ja sega korralikult.
Lisa kookospiim ja kookoshelbed ja sega uuesti. Lase kikerherne pajal keema minna ja siis vähenda kuumust ja lase sel podiseda üks 10 minutit. Lõpu poole lisa külmutatud spinat ja lase veel mõned minutid podiseda.
Võta pada tulelt ja maitsesta vastavalt soovile. Lisa ühe laimi mahl.
Serveeri punase riisi, hakitud värske koriandri ja laimi sektoriga.