Koostisosad
-
Muna5 tk
-
Kookospalmi suhkur200 g
-
Kookospiim1 tk
-
Kookosõli4 spl
-
Kikerherned400 g
-
Kikerhernejahu120 g
-
Naturaalne kakaopulber120 g
-
Sool0.5 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pähkli- ja teraviljavabad šokolaadikoogikesed maitsevad ka neile, kes jälgivad maiuste tervislikkust.
Vahusta munad suhkruga. Lisa kookosõli ja kookospiima tahke osa. Loputa ja nõruta kikerherned. Haki suure noaga pisut väiksemaks.
Sega teises kausis kikerhernejahu, kakao ja sool. Lisa munavahule jahusegu ja hakitud kikerherned. Sega kõik ühtlaseks tainaks ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u 32 x 22 cm). Küpseta 185 kraadi juures 35–40 minutit.
NB! Kui soovid veganivarianti, siis võid munad asendada tšiiaseemnete ja vee seguga. Jahvata 5 sl tšiiaseemneid peeneks jahuks ja sega 225 ml veega. Lase 10 minutit paisuda ja kasuta seda munade asemel.