Kihiline tuunikalasalat
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kartul230 g
-
Porgand260 g
-
Tuunikala200 g
-
Sibul60 g
-
Majonees120 g
-
Mais160 g
-
Marineeritud kurk200 g
-
Munad3 tk
-
Tomatkaunistamiseks
-
Petersellkaunistamiseks
-
Sool
-
Pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pidulik kihiline tuunikalasalat kaunistab Sinu lauda.
Keeda kartulid, porgandid soolaga maitsestatud vees, nõruta, jahuta. Riivi porgandid, kartulid peeneteks riivideks.
Riivi keedetud munad peeneks riviks.
Sega majonees soola, pipraga.
Eemalda tuunikala purkidest, nõruta see. Lõika punane sibul peeneteks kuubikuteks ja sega tuunikalaga.
Eemalda konserveeritud mais purgist, nõruta.
Loputa petersell, kuivata, tükelda peeneks.
Eemalda marineeritud kurk purgist, nõruta ja lõika väikesteks kuubikuteks.
Kihista salat. Pane konteineri põhjale kartulikiht, seejärel porgandikiht ja kanna ettevalmistatud kaste kogu pinnale. Pane peale kiht maisi, millele järgneb kiht tuunikala ja sibulaga. Kanna ettevalmistatud kaste kogu pinnale. Pane hakitud marinaadid ja puista ühtlaselt riivitud munaga peale. Lõpeta – puista peale hakitud petersell ja kaunista tomatiga. Naudi!