Kevadpühade juustukook
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Põhi
-
Küpsis Digestive150 g
-
Või Rimi50 g
Täidis
-
Martsipanimass200 g
-
Toorjuust400 g
-
Sidrunivõie2 dl
-
Muna4 tk
-
Sidrun1 tk
-
Nisujahu0.5 dl
-
Hapukoor Rimi1 dl
Kaunistamiseks
-
Tuhksuhkurmaitse järgi
-
Kommi-munadkaunistamiseks
-
Martsipanitibudkaunistamiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 12 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Fantastiline sidrunimaitseline juustukook lihavõtete ajaks. Šokolaadimunad ja martsipanitibud teevad koogi pidulikuks. Munadepühal kindel võit.
Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Põhi: Võta suur kauss ja purusta digestive-küpsised sellesse peeneks puruks. Sega puru toatemperatuuril võiga. Sõtku segu korralikult vormi põhja (läbimõõduga 22–23 cm, 12 tüki jaoks), millel on eemaldatav raam. Pane koogivorm külmikusse ja hakka täidist valmistama.
Täidis: Riivi mandlimass. Vispelda toorjuust, mandlimass ja sidrunivõie mikseriga siledaks tainaks.
Lisa munad ükshaaval segades.
Puhasta sidrun ja riivi välimine koor. Pressi sidrunist mahl välja.
Sega jahu, hapukoor, sidrunikoor ja sidrunimahl toorjuustusegusse.
Vala segu vormi ja küpseta kooki ahju keskel 45 minutit. Seejärel lülita kuumus välja ja lase koogil jahtuda ahjus veel üks tund.
Kaunistamiseks: Kaunista juustukooki sõelutud tuhksuhkruga, kommi-munadega ja martsipanitibudega.