Koostisosad
-
Kanamunad Rimi6 tk
-
Türgi uba1 punt (-i)
-
Riivjuust150 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Oliiviõli1 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ilmad lähevad järjest soojemaks ning hommikud valgemaks. Mis saaks olla sobivam, kui muuta kevadiseks ka oma hommikune omlett? Seda on imelihtne teha ning pealegi on tulemus maitsev.
Blanšeeri ube või paar minutit keevas vees, nõruta kuivata köögirätikul. Ubade asemel võid kasutada ka sparglivarsi.
Klopi munad lahti, maitsesta soola-pipraga, sega juurde riivjuust.
Vala munasegu õliga määritud kuumale pannile. Hoia senikaua tulel, kuni omlett servadest mullitab.
Tõsta pann tulelt, säti sparglivarred või oad rattakujuliselt munahüübe peale.
Kata pann kaanega, tõsta tagasi pliidile ja keera kuumus ära. Lase omletil sel viisil, tasapisi, langevas kuumuses ja tihedalt kaane all küpseda, kuni munamass enam keskelt ei võbele.
Serveeri kohe koos värske krõmpsuva salatiga.