Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.
Kerge roheline salat suitsuforelliga
-
Küpsetusaeg: 10min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Salat Provanssaali Rimi150 g
-
Luunja kurk110 g
-
Roheline sibul10 g
-
Granaatõun3 peotäis (-t)
-
Till1 peotäis (-t)
-
Rimi külmsuitsuforell1 pakk (-i)
-
Idud3 peotäis (-t)
-
Külmpressitud oliiviõli3 spl
-
Sidrun2 spl
-
Mesi1 tl
-
Rukkileib4 viil (-u)
-
Redis50 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Rasvane kala nagu heeringas, makrell ehk skumbria, lõhe ja forell on head oomega-3-rasvhapete allikad. Viimases 2015. aasta „Eesti toitumis- ja liikumissoovitustes“ tuuakse välja, et eestlane võiks kala süüa vähemalt 3 korda nädalas. Tihtipeale mõtlevad inimesed, et kala mitu korda nädalas süüa tuleb kallis. Küll aga unustatakse ära, et need soovitatud portsjonid on tikutopsi suurused portsjonid (30-35g). Siiski, kalal ja kalal on vahe. Rimi kalad on kõik sertifitseeritud kalad ja püütud jätkusuutlikult elukeskkondi rikkumata.
Vispelda kokku külmpressitud oliiviõli, sidruni mahl ja 1 tl mett.
Serveeri näiteks rukkileivaga