Keegelkõrvitsasupp praetud vorstiga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Keegelkõrvitsasupp praetud vorstiga

Koostisosad

Supp

  • Kollane sibul
     1 tk
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Muskaatkõrvits
     1 tk
  • Õli
     1 spl
  • Köögikoor
     2.5 dl
  • Aedviljapuljong
     7.5 dl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Valge veini äädikas
     0.5 spl

Vorst

  • Salsiccia vorst
     300 g
  • Õli
     1 tl
  • Kõrvitsaseemned
     1 dl
  • Kobartomat
     250 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Seekord sööme kerget keegelkõrvitsasuppi koos praetud vorstiga. Vorsti teed nii, et pressid salsiccia-tüüpi vorstist sisu välja ja praed seda kõrvitsaseemnete ja kirsstomatitega. Samal ajal keedad vaiksel tulel valmis kõrvitsasupi. Soovitatav on see püreestada vahetult enne serveerimist ja siis lisada ka maitseaineid.

Supp: Koori ja haki sibul ning küüslauk. Poolita kõrvits (eelistatult keegelkõrvits), eemalda sellest südamik ning lõika viljaliha kuubikuteks. Prae sibulat, küüslauku ja kõrvitsat kastrulis õlis, kuni sibul on pehme. Lisa koor ja puljong ning keeda mõned minutid.

Praetud vorst: Lõika salsiccia-tüüpi vorst lahti ja pressi sisu välja. Prae seda õlis ja hõõru pannilabidaga peeneks. Prae paar minutit, lisa siis kõrvitsseemned ja prae veel mõni minut. Poolita tomatid ja sega sisse.

Mikserda saumikseriga või kannmikseriga püreeks ning maitsesta soola, pipra ja äädikaga.

Serveeri suppi praetud vorstiga.

Sarnased retseptid

Kapsasupp

45min • Keskmine

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Tomatisupp

40min • Lihtne

Kanasupp

1h 30min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Selge kalasupp tervest kalast

2h 20min • Keskmine