Keegelkõrvitsasupp praetud vorstiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
Supp
-
Kollane sibul1 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Muskaatkõrvits1 tk
-
Õli1 spl
-
Köögikoor2.5 dl
-
Aedviljapuljong7.5 dl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Valge veini äädikas0.5 spl
Vorst
-
Salsiccia vorst300 g
-
Õli1 tl
-
Kõrvitsaseemned1 dl
-
Kobartomat250 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Seekord sööme kerget keegelkõrvitsasuppi koos praetud vorstiga. Vorsti teed nii, et pressid salsiccia-tüüpi vorstist sisu välja ja praed seda kõrvitsaseemnete ja kirsstomatitega. Samal ajal keedad vaiksel tulel valmis kõrvitsasupi. Soovitatav on see püreestada vahetult enne serveerimist ja siis lisada ka maitseaineid.
Supp: Koori ja haki sibul ning küüslauk. Poolita kõrvits (eelistatult keegelkõrvits), eemalda sellest südamik ning lõika viljaliha kuubikuteks. Prae sibulat, küüslauku ja kõrvitsat kastrulis õlis, kuni sibul on pehme. Lisa koor ja puljong ning keeda mõned minutid.
Praetud vorst: Lõika salsiccia-tüüpi vorst lahti ja pressi sisu välja. Prae seda õlis ja hõõru pannilabidaga peeneks. Prae paar minutit, lisa siis kõrvitsseemned ja prae veel mõni minut. Poolita tomatid ja sega sisse.
Mikserda saumikseriga või kannmikseriga püreeks ning maitsesta soola, pipra ja äädikaga.
Serveeri suppi praetud vorstiga.