Keedetud lõhe kookospähkli, punase karri ja India pähklitega
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kookospiim400 ml
-
Laim0.5 tk
-
Karrikaste1 pakk (-i)
-
Ingver1 g
-
Sool0.5 tl
-
Lõhefilee Rimi350 g
-
Salat Frillice1 pakk (-i)
-
Roheline sibul4 tk
-
India pähkel1 dl
-
Hernevõrsed2 dl
-
Piparmünt1 peotäis (-t)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Aasiast inspireeritud peen kalaretsept. Keedetud lõhe kookose, punase karri ja India pähklitega valmistad sa kookospiimast, laimist, karripastast, ingverist jm. Serveeri lõhet värske salatiga ja kaunista piparmündiga.
Lase kookospiim koos värskelt pressitud laimimahla, karrikastme, riivitud ingveri ja soolaga keema.
Lõika lõhe 3 x 3 cm kuubikuteks, pane kookospiima sisse ja lase keema. Eemalda kastrul plaadilt ja lase lõhel kookospiimas jahtuda.
Puhasta salat ja roheline sibul. Rebi salat tükkideks ja haki roheline sibul peeneks. Rösti pähklid kuival pannil.
Aseta salat ja hernevõrsed suurele taldrikule. Lisa lõhetükid ja puista peale rohelist sibulat ja pähkleid. Kasta lusikaga kookospiimaga üle. Kaunista piparmündiga.