Koostisosad
-
Kartul500 g
-
Suitsujuust200 g
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Muna2 tk
-
Nisujahupaneerimiseks
-
Riivsaipaneerimiseks
-
Külmutatud herned400 g
-
Toorjuust100 g
-
Piparmüntmaitse järgi
-
Soolmaitse järgi
-
Õlipraadimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Need lihavabad koogid on mõnusalt kuldsed ja krõbedad. Hernepüree lisab toidule kena kevadise maitse ja värvi.
Koori ja keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. Tambi ja jahuta.
Haki ning prae sibul ja küüslauk. Haki suitsujuust.
Sega juust, sibul ja küüslauk kartuliga ning vormi mass kaheksaks koogikeseks. Kasta koogid esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena riivsaia.
Prae üsna rohkes õlis nii, et kõik küljed on kenasti kuldpruunid.
Keeda herneid väheses, soolaga maitsestatud vees mõni minut. Kalla vesi ära, lisa toorjuust ja hakitud värske münt. Püreesta või tambi.
Serveeri värske salatiga.