Koostisosad
Kartuli-gnocchi
-
Kartul700 g
-
Tofu200 g
-
Jahu300 g
-
Murulauk50 g
-
Soolmaitse järgi
-
Oliiviõlisegamiseks
Lehtkapsapesto
-
Lehtkapsas250 g
-
Basiilik150 g
-
Seedermänniseemned100 g
-
Oliiviõli külmpressitud10 ml
-
Sidrun1 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
Kaste
-
Taimne koor150 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Traditsioonilisi kartuliklimpe ehk gnocchi’t pakub Lucca uuel moel, puhtakujulise taimetoiduna. Tavapäraselt hoiab kartulitainast koos muna, Lucca gnocchi-tainas on selle asemel kasutatud tofut ning kastme valmistamiseks taimset koort.
Keeda kartulid koorega pehmeks, jahuta, koori ja tambi pudruks.
Lisa tofu, hakitud murulauk, 200 g jahu ning sool ja sega ühtlaseks tainaks.
Vooli tainast 2–3 cm läbimõõduga köis ja lõika sellest noaga 2 cm pikkused tükid. Et need üksteise külge ei kleepuks, sega need järjest õrnalt jahuga läbi.
Pane gnocchi’d keevasse vette ja keeda 2–3 minutit, kuni need tõusevad pinnale. Jahuta jäävannis kiirelt maha ning sega kokku oliiviõliga.
Pesto valmistamiseks keeda lehtkapsast 2–3 minutit, jahuta ja nõruta. Purusta see kannmikseris koos basiiliku, seedermänniseemnete ja oliiviõliga.
Maitsesta soola, musta pipra ja sidrunimahlaga.
Lase taimsel koorel keema tõusta, lisa lehtkapsapesto ja gnocchi’d. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.