Karamelline pardirind kõrvitsakreemi ja lehtkapsaga

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Keskmine
Karamelline pardirind kõrvitsakreemi ja lehtkapsaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Pardirind

  • Pardirind
     2 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)

Kõrvitsakreem

  • Kõrvits
     300 g
  • Või
     50 g
  • Õli
     
  • Sool
     
  • Pipar
     

Ploomikaste

  • Ploom
     4 tk
  • Vein, nt Cabernet Sauvignon
     1 klaas (-i)
  • Kanapuljong
     0.4 l
  • Nelk
     3 tk
  • Tähtaniis
     1 tk
  • Sool
     
  • Pipar
     

Blanšeeritud lehtkapsas

  • Lehtkapsas
     1 punt (-i)
  • Või
     1 g
  • Vesi
     
  • Sool
     
  • Õunaäädikas
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See pardirinnatükk valmib üsna ruttu, jääb mõnusalt mahlane ja sobib perele argipäeva õhtusöögiks, eriti siis, kui oled kõrvitsakreemi ja ploomikastme varem valmis teinud.

Part: Tee pardinahale sisselõiked kuid jälgi, et need ei ulatuks lihani

Maitsesta soolaga. Pipar jahvata hiljem, kui liha on praetud ja lahti lõigatud
Pane rinnatükk külmale ja kuivale pannile, nahk allpool
Keera tuli keskmisele kuumusele, siis sulab pardirasv rahulikumalt ja tulemuseks on ühtlane krõbe nahk
Kui nahk on kenasti krõbe, keera part ümber ning lisa rosmariinioks ja paar küüslauguküünt
Kasta liha pannil oleva rasvaga ja nirista pardinahale vahtrasiirupit, see annab mõnusa karamellise maitse
Viimane lihv anna pardile ahjus 190 kraadi juures 3 minuti jagu
Lase lihal puhata 2–3 minutit
Maitsesta pipraga

Kõrvitsakreem: Lõika kõrvitsad väiksemateks kuubikuteks. Need võiksid olla enam-vähem ühesuurused

Sega kuubikud kergelt õliga ja rösti ahjus 180 kraadi juures kuni kõrvits on pehme

Pane röstitud kõrvitsad koos võiga blendrisse. Kui mass tundub liiga paks, lisa veidi vett

Maitsesta soola ja pipraga

Ploomikaste: lõika ploomid väiksemaks

Vala vein koos ploomidega potti ja keeda, kuni alkohol on aurustunud
Lisa puljong ja keeda madalal tulel kuni kaste on veidi paksemaks keenud
Püreesta saumikseriga
Lisa nelgid ja tähtaniis ning keeda vaikselt kuni kaste on kena tekstuuriga
Õngitse nelk ja tähtaniis välja ning maitsesta lõplikult

Lehtkapsas: Vahetult enne serveerimist on lehtkapsa kord

Valmista maitsevesi, selleks lase vesi keema ning vispelda sisse või, sool ja õunaäädikas
Pista lehtkapsas maitsevette ja blanšeeri seda paarkümmend sekundit

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Koorene kana

25min • Lihtne

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid