Karamelliküpsised
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Või Rimi100 g
-
Vanillisuhkur1 tl
-
Suhkur1 dl
-
Suhkrusiirup tume2 spl
-
Jahu2.5 dl
-
Küpsetuspulber1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kuidas valmistada klassikalisi karamelliküpsiseid? Seda retsepti kasutades ei pettu ükski külaline. Parimad karamelliküpsised sisaldavad ainult päris võid, suhkrut, jahu ja natuke tumedat siirupit. Ei mingeid veidrusi, lihtsalt hea toit.
Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Sega kokku või, suhkur, vanillisuhkur ja siirup. Sega kokku jahu ja küpsetuspulber, sega tainasse ja töötle paksuks.
Jaga tainas 2 osaks (20 küpsise jaoks) ja rulli need umbes 40 cm pikkusteks. Pane need ahju küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja pressi lamedaks.
Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 12 minutit. Lase kookidel umbes 5 minutit jahtuda ja lõika diagonaalselt viiludeks.