Kapsasupp

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Kapsasupp

Koostisosad

  • Peakapsas
     500 g
  • Porgand
     2 tk
  • Kartul
     2 tk
  • Sibul
     1 tk
  • Või
     1 g
  • Siirup
     2 tl
  • Pipar
      10 pipratera
  • Loorberileht
      1 loorberileht
  • Köögiviljapuljong
     1.5 l
  • Sool
      soola ja pipart

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Mõnikord tuleb ka kirvest suppi keeta – või siis kapsast. 1940. aastatel ei olnud meil eriti suurt toiduainete valikut, kuid kapsast, kartulit ja porgandeid saadi ikka kätte. Supp on oma lihtsusest hoolimata väga maitsev ja tervislik ning väga rahakotisõbralik. Serveeri võimalusel koos kartulileivaga.
Puhasta ja lõika kapsas umbes 2 cm suurusteks tükkideks. Koori porgandid, kartul ja sibul ning lõika kuubikuteks.
Pruunista potis või sees kapsas ja sibul. Piserda peale siirupit ja pruunista veel mõni minut. Lisa porgandi- ja kartulikuubikud, maitseained ja puljong.
Keeda madalal tulel umbes 30 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri suppi leivaga, eelistatult kartulileivaga.

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne

Ahjulõhe köögiviljadega

35min • Keskmine

Hernesupp suitsukondiga

1h 30min • Lihtne

Spargel munaga

20min • Lihtne