Koostisosad
-
Kanafilee300 g
-
Pärmi-lehttaigen võiga0.5 pakk (-i)
-
Peekon100 g
-
Šampinjonid200 g
-
Porru0.5 tk
-
Kohvikoor2 dl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Muna1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Üks mõnus ja lihtne retsept, kus saab ära kasutada alles jäänud kanapraadi. Serveeri kerge värske salatiga.
Tükelda peekon, šampinjonid ja porru. Prae kergelt läbi ning maitsesta soola-pipraga.
Lisa tükeldatud praetükid (kui kasutad toorest kanaliha, siis lisa see pannile kohe alguses koos peekoniga) ja koor ning maitsesta vajaduse korral veel. Vala ahjuvormi.
Rulli lehttainas jahusel laual lahti ja lõika tainast veidi suurem tükk, kui on ahjuvorm. Määri vormi servad lahti klopitud munaga, kata lehttainaga ja suru tainaääred tugevalt vormi külge. Lõika ülejäänud tainaosa ära.
Määri pealt munaga ja soovi korral tee alles jäänud tainast peale kaunistused. Küpseta 210 kraadi juures 15 minutit.
Sügavkülmutamine: kui soovid vormi hiljem kasutamiseks külmutada, siis ära tainast pealt munaga määri ega küpseta. Kata vorm fooliumiga ja tõmba kilesse. Enne kasutamist võta vorm külmkappi sulama. Määri tainas pealt munaga ja küpseta 210 kraadi juures 15–20 minutit.