Koostisosad
-
Broilerifileed500 g
-
Broileri kintsuliha500 g
-
Loorberileht2 tk
-
Pipratera10 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Muna1 Munavalge
-
Kanapuljong1 l
-
Grillitud marineeritud paprika (konservist)2 tk
-
Kuivatatud aprikoos50 g
-
Petersell1 dl
-
Rosee pipar1 tl
-
Želatiinileht5 tk
-
Puljong5 dl
-
Õli
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kerget rasvavaest kanaliha tihedalt täis terriini teevad rõõmsavärviliseks ja maitsvaks punane paprikatriip ja täidise hulka segatud kuivatatud aprikoosid. Terriini kõrvale sobib pakkuda lahjat äädikat või mädarõigast.
Liha: Eemalda kintsulihalt nahk ja kondid
Puljongi selitamine: Klopi munavalge kergelt lahti ja sega puljongi hulka
Vorm: Määri keeksivorm hästi õhukese kihi õliga (pildil olev terriin on tehtud vormis suurusega 23 x 10 cm, kõrgus 7 cm)
Kanaterriin: Haki kanaliha väiksemateks tükkideks
Tõsta pool kanasegust vormi põhja. Sellele laota paprika. Kata ülejäänud kanaseguga.
Serveerimine: Tõsta terriin vormist välja kuid ära eemalda toidukilet