Kanasupp
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Kanakoib3 tk
-
Porgand2 tk
-
Varsseller3 tk
-
Küüslauk1 tk
-
Porrulauk1 tk
-
Tomatipüree200 g
-
Aeduba230 g
-
Lehtkapsas100 g
-
Sool
-
Oliiviõli
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Prae kana oliiviõlis potis ning lisa poolitatud, kuid koorimata porgandid ja porrulaugu roheline osa ning pruunista kaks minutit.
Lisa tomatipüree ja vähemalt 2–3 l vett.
Niipea kui see hakkab keema, vähenda temperatuuri poole võrra, auruta.
Lisa terve küüslauk ja soola.
Puljong peab keema vähemalt 45 minutit kuni 1 tund, et liha tuleks luudelt lahti.
Kurna puljong läbi sõela ja kuumuta uuesti.
Lisa puhastatud liha ja väiksemateks tükkideks lõigatud porgandid ilma kooreta.
Lisa tükeldatud sellerivarred, oad ja lehtkapsalehed.
Lisa tükeldatud sellerivarred, oad ja lehtkapsalehed.
Keeda suppi veel 10 minutit, võta pliidilt ära ja lase maitsetel veel vähemalt 10 minutit seguneda.