Kanapirukas
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Pärmi-lehttainas250 g
-
Kollane sibul1 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Suvikõrvits300 g
-
Kana kintsuliha500 g
-
Õli2 spl
-
Tüümian1.5 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
-
Mozzarella125 g
Munapiim
-
Muna4 tk
-
Piim Rimi250 ml
-
Sool0.5 tl
-
Must pipar1 näpuotsatäis
Serveerimiseks
-
Segasalatserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Imeliselt hõrk kanapirukas, mis pakub ka suvikõrvitsa ja mozzarella maitseid. Pirukas, mis sobib kogu perele ning hakkab olema uus lemmik nii argipäeviti kui ka pidudel. Serveeri krõbeda rohelise salatiga.
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Sulata pirukatainas ja sõtku pirukavormi, mille läbimõõt on umbes 24 cm (6 portsjoni jaoks). Torgi kahvliga tainasse auk. Küpseta pirukapõhja ahju keskmisel siinil umbes 10 minutit.
Langeta ahju temperatuur 175 °C-ni.
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta ja lõika suvikõrvits umbes 2 x 2 cm kuubikuteks.
Prae sibulad, küüslauk, suvikõrvits ja kana portsjonite kaupa õlis pannil umbes 5 minutit. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga.
Lisa kana ja köögiviljad pirukapõhjale. Murenda mozzarella täidisele.
Munapiim: Klopi kokku munad ja piim. Puista peale soola ja musta pipart.
Vala munapiim täidisele pirukavormis. Pane ahju keskmisele siinile umbes 30 minutiks.
Serveerimiseks: Serveeri pirukat salatilehtedega.