Kanamaksapasteet jõhvikatega
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keeruline
Koostisosad
-
Kanamaks500 g
-
Sibul2 tk
-
Või5 g
-
Või50 g
-
Tüümian1 g
-
Muskaatpähkel0.5 tl
-
Sool
-
Pipar
Jõhvikate kiht:
-
Jõhvikad150 g
-
Sidrunimahl0.5 spl
-
Kaneelipulgad1 tk
-
Jõhvika mahl130 ml
-
Mesi0.5 spl
-
Vesi2 spl
-
Želatiin0.5 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Avasta uus maitse - kanamaksapasteet jõhvikamoosiga teeb Sinu jõululauda pidulikumaks.
Kuumuta pann keskmisel kuumusel 2 spl sulatatud võiga, lisa hakitud sibul ja tüümian. Prae segades umbes 5-7 minutit, kuni sibul on pehme, seejärel veereta köögikombaini.
Pane pannile 3 supilusikatäit sulatatud võid ja prae kanamaks, et see oleks pehme, kuid mitte üleküpsetatud. Maksa sisemuses peaks olema roosakas värv. Pane küpsetatud maks köögikombaini koos pehme või, soola, pipra ja muskaatpähkliga ning purusta ühtlaseks. Pane pasta purki, kata ja pane see külmkappi.
Pane želatiin vette ja lase paisuda.
Pane potti jõhvikad, kaneelipulk, vala sidruni- ja jõhvikamahl, lisa mett ja keeda. Purusta keedetud jõhvikad saumikseriga, vala paisunud želatiin, sega, jahuta ja vala seejärel pastale 1-1,5 cm paksune kiht.
Pane pasta purki, kata klambriga kile ja pane külmkappi.
Hoia ülejäänud jõhvikaželee külmas. Söö magustoiduna.