Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.
Kanakoivad veinileemes
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Toorsuitsupeekon100 g
-
Kanapoolkoivad1 pakk (-i)
-
Šampinjonid150 g
-
Pärlsibul marineeritud80 g
-
Porgand130 g
-
Varsseller100 g
-
Brüsseli kapsas100 g
-
Apelsin1 tk
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Valge vein kuiv400 ml
-
Kanapuljong Food Stuudio750 ml
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Puhasta köögiviljad ja tükelda sobiva suurusega, aga mitte suuremaks kui rooskapsad.
Lisa järjest kuumale pannile köögiviljad - porgand, varsseller, rooskapsas, seened, pärlsibul ja küüslauk.
Kui varsseller on muutunud klaasjaks, lisa juurde vein ja kanapuljong. Lase veinil 10-12 minutit keeda, et alkohol välja keeks.
Seejärel kalla kõik haudepotti.
Lõika peekon ribadeks ja aseta kuumale pannile. Kui peekonist eraldub rasv, lisa sinna juurde ka kana pruunistuma.
Kui kana on mõlemalt poolt pruun, aseta haudepotti koos peekoniga. Lisa haudepotti veel sool ja pipar ning või, apelsinikoor ja kaneelikoored.
Aseta peale kaas ja pane ahju 170 kraadi ning 40-60 minutiks. Vahepeal võib ka piiluda, kas liha on juba eraldunud luu küljest. Kui liha hakkab eralduma, võib eemaldada kaane ja lasta veel haududa 20 minutit.
Kana on valmis saanud ja vedelik mõnusalt maitsekaks muutunud. Võib jõulusema hõngu lisamiseks kaunistada külmutatud või värskete pohlade ja tüümianiga.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.