Koostisosad
Marinaad
-
Broilerikoib1 kg
-
Oliiviõli Extra Light Rimi3 spl
-
Vürtsköömned1 g
-
Jahvatatud paprika1 g
-
Ingver15 g
-
Mesi1 spl
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Sool ja piparmaitse järgi
Köögiviljasegu
-
Porgand500 g
-
Sibul punane2 tk
-
Keedetud kikerherned230 g
-
Oliivõli3 spl
-
Vürtsköömned1 g
-
Jahvatatud paprika1 tl
-
Sool ja piparmaitse järgi
Kuivatatud köögiviljad
-
Kuivatatud marjade ja papaia segu500 g
-
Mesi1 spl
-
Ingver1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Segage keskmise suurusega kausis kokku kõik marinaadiained. Hõõruge kanakoivad valmistatud vürtsiseguga sisse. Pange need tihedasti suletud anumasse ja hoidke üle öö külmas.
Soojendage ahi temperatuurini 200 °C.
Asetage kanakoivad küpsetuspaberi või fooliumiga kaetud küpsetusplaadile.
Tükeldage sibulad ja porgandid 3–4 viiluks. Segage suures kausis kokku kikerherned, porgandid, sibulad, valage peale õli, lisage vürtsköömned ja punase paprika pulber, maitsestage soola ja pipraga. Raputage ja segage köögivilju hoolikalt, et need oleksid korralikult maitseainetega kaetud. Küpsetage 45 minutit, kuni kana sisse pistetud termomeeter jõuab 75 ˚C-ni.
Samal ajal, kui kana ja köögiviljad ahjus küpsevad, valage laiaks litsutud kuivatatud puuviljad ja marjad väikesesse kastrulisse, lisage mesi ning kooritud ja riivitud ingver. Valage peale nii palju vett, et puuvilja-marjasegu on kaetud. Laske suurel kuumusel keema, seejärel vähendage kuumust keskmise tasemeni. Keetke ja segage 30 minutit, kuni vedelik muutub siirupisarnaseks.
Asetage kana ja köögiviljad serveerimisvaagnale. Nende kõrvale sättige kuivatatud puuviljade keedetud mass. Piserdage köögivilju puuviljasegust saadud kastmega.