Koostisosad
Koostis
-
Kanakints550 g
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Gurmee kartul900 g
-
Sidrun1 tk
-
Tüümian1 tl
-
Kapparid2 g
-
Pesto4 spl
-
Mandlid30 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Oliivõli2 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kevadiselt rohelise pestolisandiga ahjuroog võtab ahjus veidi aega, kuid valmib peaaegu iseenesest. Valmispesto koos kapparite, mandlite ja sidruniga teeb tavalisest ahjuroast hoopis uue toidu alles enne serveerimist.
Poolita kartulid ja kuivata kanakintsud majapidamispaberiga. Tõsta mõlemad ahjuplaadile. Suru küüslauguküüned kergelt noaga lapikuks, aga ära koori. Lisa need ahjuplaadile koos poolitatud sidruniga. Lisa õli ja maitsesta pannitäis soola, pipra ja tüümianiga ning sega hoolega läbi.
Kata pann fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Eemalda foolium, suurenda kuumust 220 kraadini ja küpseta veel 20–30 minutit, kuni pannisisu on kena ja kuldpruun. Pigista kanale ja kartulitele veidi mahla sidrunitest ja sega kõik pestoga läbi.
Serveerides puista peale kappareid ja hakitud mandleid.