Kanakintsud pesto ja kartulitega

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Kanakintsud pesto ja kartulitega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Koostis

  • Kanakints
     550 g
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Gurmee kartul
     900 g
  • Sidrun
     1 tk
  • Tüümian
     1 tl
  • Kapparid
     2 g
  • Pesto
     4 spl
  • Mandlid
     30 g
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi
  • Oliivõli
     2 spl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kevadiselt rohelise pestolisandiga ahjuroog võtab ahjus veidi aega, kuid valmib peaaegu iseenesest. Valmispesto koos  kapparite, mandlite ja sidruniga teeb tavalisest ahjuroast hoopis uue toidu alles enne serveerimist.

Poolita kartulid ja kuivata kanakintsud majapidamispaberiga. Tõsta mõlemad ahjuplaadile. Suru küüslauguküüned kergelt noaga lapikuks, aga ära koori. Lisa need ahjuplaadile koos poolitatud sidruniga. Lisa õli ja maitsesta pannitäis soola, pipra ja tüümianiga ning sega hoolega läbi.

Kata pann fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Eemalda foolium, suurenda kuumust 220 kraadini ja küpseta veel 20–30 minutit, kuni pannisisu on kena ja kuldpruun. Pigista kanale ja kartulitele veidi mahla sidrunitest ja sega kõik pestoga läbi.

Serveerides puista peale kappareid ja hakitud mandleid.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Koorene kana

25min • Lihtne
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine