Koostisosad
-
Kana kintsuliha8 tk
Marinaad
-
Sibul punane1 tk
-
Tšillipipar punane2 tk
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Valge veini äädikas1 dl
-
Tume sojakaste Rimi1 dl
-
Pruun suhkur Rimi2 tl
-
Tüümian2 tl
-
Vürtsköömned1 tl
-
Kaneel1 tl
-
Purustatud must pipar1 tl
-
Nelk0.5 tl
-
Muskaatpähkel0.25 tl
-
Ingverväike jupp
Serveerimiseks
-
Roheline sibulserveerimiseks
-
Koriander
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Parima maitse saamiseks lase lihal kindlasti külmikus paar tundi marineeruda. Kui kasutad nahaga kanakintsu, siis hõõru marinaadi ka naha alla, muidu ei jõua marinaadi kõik maitsed lihani.
Puhasta tšilli seemnetest, haki jämedalt sibul, tšilli, ingver ja küüslauk.
Püreesta sauseguri kannus või kannmikseris kõik marinaadi koostisosad (nelk jahvatatult, muskaatpähkel ja ingver riivitult) ühtlaseks pastaks ning määri kanakintsudele.
Jäta liha külmkappi paariks tunniks maitsestuma.
Kui kasutad naha ja kondita kintsuliha asemel kanakintse, millel nahk peal ja luud sees, hõõru marinaadi ka naha ja liha vahele, sest läbi naha see ei imendu.
Grilli kanakintse keskmisel kuumusel kummaltki poolt 5 minutit.
Naha ja kondiga kintsude puhul pikenda grillimisaega paari minuti võrra, alustades grillimist kondipoolsest küljest.
Serveeri sibulapealsete ja värske koriandriga.