Kanakarri Tikka Masala

  • Küpsetusaeg: 4h 30min
  • Keskmine
Kanakarri Tikka Masala

Koostisosad

Marinaad

  • Kanafilee
     500 g
  • Ingver
     1 g
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Kreeka jogurt
     200 ml
  • Tšillipulber
     1 näpuotsatäis
  • Koriander
     0.5 tl
  • Köömned
     0.5 tl
  • Garam masala
     0.5 tl
  • Kurkum
     0.5 tl
  • Tšillipipar Jalapeno
     

Kaste

  • Ghee
     3 g
  • Sibul
     1 tk
  • Köömned
     1 tl
  • Sinepiseemned
     1 tl
  • Basiilik
     0.5 tl
  • Paprikapulber
     0.5 tl
  • Kardemon
     0.5 tl
  • Kaneel
     1 tl
  • Tomatipasta
     1 g
  • Mandlid
     50 g
  • Suhkur
     1 näpuotsatäis
  • Õunaäädikas
     1 spl
  • Tomatipüree
     500 ml

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Tee kana jaoks marinaad. Lõika kana väikesteks tükkideks ja pane see kaussi. Pane riivitud ingver ja küüslauguküüned köögikombaini, sega, kuni mass on ühtlane, vajadusel lisa ka vett. Pane pool massist kastme jaoks kõrvale. Aseta ülejäänud marinaadi koostisosad köögikombaini ja sega ühtlaseks. Pane see mass kana peale ja määri hoolikalt. Pane külmkappi vähemalt üheks tunniks, veelgi parem oleks 4 tundi või isegi üleöö.

Kastme valmistamiseks kuumuta Ghee või suurel, kuid madalal pannil. Lisa sibul ja küpseta umbes 15 minutit, kuni pruunistub. Lisa vürtsid, ülejäänud ingver-küüslaugu mass ja küpseta veel 2 minutit. Lisa tomatipüree, jahvatatud mandlid, näputäis suhkrut ja äädikas, keeda veel 1 minut. Lisa 250 ml vett, keera temperatuur madalamaks ja küpseta vähemalt 1 tund, kuni kaste on valmis. Kaste peaks olema paks ja kreemjas. Kastet võiks hoida külmkapis kuni 48 tundi, kui kana marineerib.

Kuumuta ahi 190 kraadini. Laota küpsetuspaber küpsetusplaadile ja aseta marineeritud kanatükke, küpseta grillirežiimis 10-15 minutit kuni kana on kuldne. Kui ahjus küpsenud kana on valmis, eemalda ahjust ja pane kõrvale.

Kuumuta kaste, lisa ülejäänud marinaad ja praetud kana. Küpseta 20 minutit, kuni kana on täielikult valmis, lisa lõpuks ülejäänud Ghee või.

Jäta karri mõneks minutiks puhkama. Karri serveeritakse riisi või naan leivaga. Võid peale lisada värskelt hakitud koriandri ja mandlihelbeid.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kõrvitsakarri

45min • Lihtne

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine

Sushi

50min • Keskmine