Koostisosad
-
Kana sisefilee Rimi Good Life500 g
-
Hommikuhelbed150 g
-
Kanamunad Rimi2 tk
-
Petersell3 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Sool ja piparmaitse järgi
Suvikõrvits
-
Suvikõrvits400 g
-
Oliiviõli1 spl
Kaste
-
Maitsestamata jogurt Rimi300 g
-
Mädarõigas Rimi2 g
-
Till1 peotäis (-t)
-
Murulauk1 peotäis (-t)
-
Paprika magus Rimi1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pudistage hommikuhelbed sõrmedega krõbedaks puruks, kuid mitte täiesti jahuks. Pange kaussi.
Teises väikeses kausis lööge lahti muna, lisage hakitud petersell, küüslauk, sool ja pipar. Vahustage segu õrnalt kahvli abil.
Maitsestage kanafileed soola ja pipraga. Pange iga filee esmalt munasegusse ja seejärel hommikuhelbepurusse.
Asetage fileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage eelsoojendatud ahjus temperatuuril 200 ˚C 20 minutit.
Lõigake suvikõrvits pikkadeks viiludeks ning praadige mõlemalt poolt õlis 2–4 minutit. Suvikõrvits peaks jääma kergelt krõmpsuv. Maitsestage soola ja pipraga.
Valmistage kaste. Kastmeks segage kokku maitsestamata jogurt, hakitud ürdid ja küüslauk. Segage kastmesse mädarõigas ja peeneks hakitud paprika, maitsestage soola ja pipraga.
Serveerige kanaampse mädarõikakastme ja praetud suvikõrvitsaga.