Kana-ramen koriandri ja küüslauguga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
Küüslaugupasta
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Õli2 spl
-
Kaste Sambal Oelek0.5 tl
-
Äädikas0.5 tl
-
Seesamiseemned2 g
Supp
-
Kanapuljong5 dl
-
Sojakaste2 spl
-
Rebitud kanafilee300 g
-
Suhkruhernes150 g
-
Munapasta2 peotäis (-t)
-
Salatisibul125 g
-
Koriander1 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Paku oma õhtusöögiseltskonnale klassikalist rāmen‘it kanaga. Vürtsikus tuleb küüslaugust ja tulisus sambal oelek‘i tšillipastast. Koos krõbedate köögiviljade ja munanuudlitega on roog täiuslik. Katteks pane värsket koriandrit ja salatisibulat ning õhtusöök ongi valmis.
Pane nuudlite jaoks vesi kastrulis keema.
Küüslaugupasta: Koori ja riivi küüslauguküüned. Kuumuta kastrulis õli, lisa küüslauk ja lase vaiksel tulel ca 1 minut podiseda.
Eemalda kastrul pliidilt ning sega sisse Sambal Oelek‘i tšillipasta, äädikas ja seesamiseemned.
Supp: Lase puljong sojakastmega (eelista Jaapani sojakastet) keema. Pane kana sisse ja hauta ca 4 minutit ning lase suhkruhernestel hautises keeda 2–3 minutit.
Maitsesta puljong küüslaugupastaga.
Keeda nuudlid pakendil oleva õpetuse järgi.
Puhasta ja viiluta salatisibul ning haki koriander jämedalt (või kasuta jahvatatud koriandrit).
Pane nuudlid kaussidesse ning vala peale kana ja puljong. Puista peale salatisibulat ja koriandrit.