Koostisosad
-
Kodujuust200 g
-
Kana150 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Päikesekuivatatud tomatid50 g
-
Muna1 tk
-
Tüümian0.5 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Pärmi-lehttaigen400 g
-
Munataigna määrimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mida teha eelmisest päevast järele jäänud kanapraejääkidega? Näiteks pirukat! Mahlane kodujuust on kanale heaks kaaslaseks ja päikesekuivatatud tomat lisab särtsu nii värvi kui ka maitsesse.
Sulata tainas vastavalt pakendi juhistele. Sega omavahel kodujuust, muna, pressitud küüslauk ja tüümian. Haki tomatid ja küpsetatud külm kana, lisa segule ning maitsesta soola-pipraga.
Lõika sulanud tainaristkülikud pooleks, nii et saad sama mõõtu lehttainaruudud ja suru need keskosaga allpool muffinivormi nii, et nurgad jääksid vormist välja ulatuma.
Jaga täidis tainaruutude sisemusse ning suru nurgad tugevalt kokku. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit, kuni need on kuldpruunid. Tõsta pirukad vormist välja ja serveeri.