Kana-jääsalati-kausikesed

  • Küpsetusaeg: 25min
  • Lihtne
Kana-jääsalati-kausikesed
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Kana

  • Kana hakkliha
     300 g
  • Roheline sibul
      maitse järgi
  • Ingver
     1 tl
  • Sidrunhein
     1 g
  • Tšillipulber
     0.5 tl
  • Suhkur
     1 g
  • Taipärane kalakaste
     2 spl
  • Laimimahl
     1 spl
  • Riisinuudlid
     100 g
  • Jääsalat
     650 g
  • Koriander
     1 peotäis (-t)
  • Sool
      maitse järgi

Serveerimiseks

  • Maapähklid
     3 g
  • Laim
      mõned viilud
  • Koriander
      maitse järgi
  • Tšilli
     1 mõned viilud

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Toredad vürtsikad ampsud sobivad hästi nii suupisteks kui ka kergemaks eineks. Paku kõrvale tšilli- ja laimiviile – nõnda saab iga sööja oma portsjonit soovi korral veel ise maitsestada.

Haki sibulapealsed. Sibulavarte heledamat alumist osa kuumuta pannil koos ingveri ja sidrunheinaga paari minuti jooksul.

Lisa hakkliha ja kuumuta veel minuti jagu. Lisa umbes 1 dl kuuma vett, kalakaste, suhkur ja tšilli ning lase umbes 5 minutit vaikselt haududa. Maitsesta laimimahla ja vajaduse korral soolaga. Lõpuks lisa hakitud sibulapealsed ja koriander.

Vala riisinuudlitele kuum vesi ja lase neil pehmeneda vastavalt pakendi juhistele.

Eralda jääsalatist 6 sobiva suurusega lehte, jaga nendesse nuudlid.

Tõsta peale kanasegu koos vedelikuga. Puista üle maapähklite, tšilli ja koriandrilehtedega. Juurde paku laimi- ja tšilliviile.

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja