Koostisosad
Kana
-
Kana hakkliha300 g
-
Roheline sibulmaitse järgi
-
Ingver1 tl
-
Sidrunhein1 g
-
Tšillipulber0.5 tl
-
Suhkur1 g
-
Taipärane kalakaste2 spl
-
Laimimahl1 spl
-
Riisinuudlid100 g
-
Jääsalat650 g
-
Koriander1 peotäis (-t)
-
Soolmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Maapähklid3 g
-
Laimmõned viilud
-
Koriandermaitse järgi
-
Tšilli1 mõned viilud
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Toredad vürtsikad ampsud sobivad hästi nii suupisteks kui ka kergemaks eineks. Paku kõrvale tšilli- ja laimiviile – nõnda saab iga sööja oma portsjonit soovi korral veel ise maitsestada.
Haki sibulapealsed. Sibulavarte heledamat alumist osa kuumuta pannil koos ingveri ja sidrunheinaga paari minuti jooksul.
Lisa hakkliha ja kuumuta veel minuti jagu. Lisa umbes 1 dl kuuma vett, kalakaste, suhkur ja tšilli ning lase umbes 5 minutit vaikselt haududa. Maitsesta laimimahla ja vajaduse korral soolaga. Lõpuks lisa hakitud sibulapealsed ja koriander.
Vala riisinuudlitele kuum vesi ja lase neil pehmeneda vastavalt pakendi juhistele.
Eralda jääsalatist 6 sobiva suurusega lehte, jaga nendesse nuudlid.
Tõsta peale kanasegu koos vedelikuga. Puista üle maapähklite, tšilli ja koriandrilehtedega. Juurde paku laimi- ja tšilliviile.