Kana idusalati ja maapähklikastmega
-
Küpsetusaeg: 50min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Riis4 peotäis (-t)
Kana
-
Kanafilee4 viil (-u)
-
Õli1 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Maapähklikaste
-
Sibulad0.5 tk
-
Ingver1 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Õli1 tl
-
Karri2 tl
-
Kookosõli400 ml
-
Kaste Sambal oelek1 tl
-
Sojakaste2 spl
-
Maapähkel1 dl
Salat
-
Seller450 g
-
Idu180 g
-
Sibulad0.5 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See Aasiast inspireeritud retsept toob maapähklikastme ja riisiga kanafileest parima välja. Sellerist, oaidudest ja punasest sibulast valmistatud krõmps salat sobib suurepäraselt kõrvale.
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Kana: Prae kanafileed praepannil õlis mõlemalt poolt pruuniks. Lisa soola ja pipart. Pane kanafileed ahjukindlasse vormi ja küpseta ahjus keskmisel siinil valmis, kuni sisetemperatuur on 72 °C (ca 15 minutit).
Maapähklikaste: Koori ja haki sibul. Koori ning riivi ingver ja küüslauk.
Prae sibulat ja küüslauku mõni minut kastrulis olevas õlis. Lisa karri ja prae veel mõni minut. Sega juurde kookospiim, ingver, Sambal Oelek‘i tšillipasta, sojakaste (eelista Jaapani sojakastet) ja maapähklid.
Lase kastmel keeda ca 5 minutit ja sega seda seejärel.
Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.
Salat: Puhasta ja viiluta seller õhukesteks viiludeks ning sega idudega. Koori ja viiluta sibul õhukesteks viiludeks ja sega hulka.
Serveeri kana riisi, kastme ja salatiga.