Kana idusalati ja maapähklikastmega

  • Küpsetusaeg: 50min
  • Keskmine
Kana idusalati ja maapähklikastmega

Koostisosad

  • Riis
     4 peotäis (-t)

Kana

  • Kanafilee
     4 viil (-u)
  • Õli
     1 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Maapähklikaste

  • Sibulad
     0.5 tk
  • Ingver
     1 g
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Õli
     1 tl
  • Karri
     2 tl
  • Kookosõli
     400 ml
  • Kaste Sambal oelek
     1 tl
  • Sojakaste
     2 spl
  • Maapähkel
     1 dl

Salat

  • Seller
     450 g
  • Idu
     180 g
  • Sibulad
     0.5 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See Aasiast inspireeritud retsept toob maapähklikastme ja riisiga kanafileest parima välja. Sellerist, oaidudest ja punasest sibulast valmistatud krõmps salat sobib suurepäraselt kõrvale.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Kana: Prae kanafileed praepannil õlis mõlemalt poolt pruuniks. Lisa soola ja pipart. Pane kanafileed ahjukindlasse vormi ja küpseta ahjus keskmisel siinil valmis, kuni sisetemperatuur on 72 °C (ca 15 minutit).

Maapähklikaste: Koori ja haki sibul. Koori ning riivi ingver ja küüslauk.

Prae sibulat ja küüslauku mõni minut kastrulis olevas õlis. Lisa karri ja prae veel mõni minut. Sega juurde kookospiim, ingver, Sambal Oelek‘i tšillipasta, sojakaste (eelista Jaapani sojakastet) ja maapähklid.

Lase kastmel keeda ca 5 minutit ja sega seda seejärel.

Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.

Salat: Puhasta ja viiluta seller õhukesteks viiludeks ning sega idudega. Koori ja viiluta sibul õhukesteks viiludeks ja sega hulka.

Serveeri kana riisi, kastme ja salatiga.

Sarnased retseptid

Koorene kana

25min • Lihtne

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja